Buscar

Multada amb 1.125 euros una tarragonina per passejar el seu gos per la platja

EFE
21/04/2010 - 16:34

Tarragona (Tarragonès), 21 abr. (EFE).- L'Ajuntament de Tarragona ha sancionat amb 1.125 euros una jove de Tarragona per passejar per la platja el seu gos el 5 de setembre passat, un dia plujós en què la zona estava deserta.

Fonts municipals han confirmat la sanció, que respon a una infracció de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona, aprovada en el ple municipal el 8 de juny del 2005, amb el govern de CiU i PP.

La normativa especifica que, durant el període comprès entre l'1 d'abril i el 15 d'octubre, "queda prohibida la presència d'animals domèstics i de companyia a la platja, a excepció dels gossos guia", i que l'incompliment d'aquesta ordenança es considerarà una falta greu.

L'ordenança sí que permet als propietaris dels gossos passejar-los per la platja la resta de l'any, sempre que els portin lligats, amb morrió -quan calgui- i recullin els excrements o brutícia que puguin produir els animals.

La jove multada, Mireia Cortina, ha explicat que el dia que van succeir els fets, el 5 de setembre passat, estava passejant el seu cadell Bruna per la platja del Miracle perquè era un dia de pluja i la zona estava deserta.

Cortina ha lamentat que l'import de la sanció "representa la nòmina sencera d'un mes" i ha presentat un recurs per intentar rebaixar la seva quantia.

Fa poques setmanes, uns joves van ser multats amb 375 euros per menjar pipes i tires les clofolles a terra al barri tarragoní de Bonavista en virtut de la mateixa normativa.