Música

Jordi Savall emociona en la inauguració del Festival de Torroella de Montgrí

Barcelona, 3 ago. (EFE).- El director i violagambista Jordi Savall va inaugurar ahir a la nit el 39 Festival de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) amb "Les rutes de l'esclavatge 1444-1888", un recorregut musical per la història de l'esclavisme que va emocionar i va commoure el públic, que va omplir l'auditori Espai Ter.

El concert que va obrir el Festival de Torroella és la segona part del que Savall va oferir el passat 29 de juliol en el Festival Grec de Barcelona, i que s'ha presentat per primera vegada a Catalunya després que aquest projecte musical s'estrenés en el Festival de l'Abadia de Fontfreda (França) el 2015.

Al capdavant dels seus grups la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI i amb la col·laboració de músics de Mali, Mèxic, Colòmbia, el Brasil i el Canadà, Jordi Savall narra a través de la música la vergonyant història de deportació i esclavitud a què van ser sotmesos més de 25 milions d'africans entre els segles XV i XIX.

La proposta de Savall va captivar el públic per la selecció de músiques de l'Àfrica, Amèrica, Espanya i Portugal, els ritmes enganxosos de les cançons i balls i les interpretacions vocals i instrumentals puntejades pels recitats que narren des del 1444 i fins al 1888 la història de barbàrie que va ser el comerç d'esclaus, ha informat l'organització del festival.

El Festival de Torroella de Montgrí continua amb dues propostes consecutives d'obres vinculades a Johann Sebastian Bach, el segon compositor més interpretat en la història de l'esdeveniment.

Així, avui dissabte l'auditori Espai Ter acull "Bach", un solo de dansa de la companyia Mal Pelo creat per María Muñoz amb la música d'"El clavecí ben temperat", que ella mateixa ballarà, acompanyada pel pianista franco-nord-americà Dan Tepfer.

Demà diumenge el segon programa dedicat a Bach estarà protagonitzat per l'organista, clavecinista i director d'orquestra holandès Ton Koopman, que debutarà en el festival al costat de l'Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, amb un programa de tres cantates del compositor alemany.

Dimarts 6 d'agost el violinista Fabio Biondi i l'intèrpret de guitarra barroca Giangiacomo Pinardi oferiran una selecció d'unes poc conegudes sonates per a violí i guitarra de Nicolo Paganini al pati gòtic del Palau Solterra, seu de la Fundació Vila Casas.

La primera setmana del Festival es tancarà dijous 8 d'agost amb l'actuació del quartet vocal de música antiga Cantoría, especialitzat en la interpretació de polifonia renaixentista ibèrica del Segle d'Or.

WhatsAppWhatsAppFacebookFacebookTwitterTwitterLinkedinlinkedin
FacebookTwitterlinkedin