Música

Aznavour, Conte, Tom Jones i George Benson, estrelles del festival de Pedralbes

Barcelona, 8 abr. (EFE).- Charles Aznavour, Paolo Conte, Tom Jones, Joan Baez i George Benson seran alguns dels principals atractius de la quarta edició del Festival Jardins de Pedralbes, que començarà l'11 de juny amb l'actuació de la banda irlandesa The Cranberries.

A falta de confirmar "dos artistes importants", la quarta edició del festival serà l'oportunitat per veure a Barcelona grans glòries de la música, com Aznavour, mite de la cançó francesa en actiu als 92 anys.

L'any passat, Charles Aznavour va editar l'últim dels seus 51 àlbums, "Encores", en el qual homenatja Edith Piaf i fa l'ullet a les noves generacions invitant Benjamin Clementine a interpretar "You'veu got to learn", una versió d'"Il faut savoir".

No menys llegendari és Paolo Conte, que actuarà el 28 juny, i és el més carismàtic dels cantautors italians, amb una forta influència del jazz.

Un dia després serà el torn del gal·lès Tom Jones, que arribarà al Jardins de Pedralbes amb un nou àlbum, "Long Lost Suitcase", en el qual trasllada al seu camp una selecció d'algunes de les seves cançons favorites de Bob Dylan, Hank Williams, Rolling Stones, Led Zeppelin, Leonard Cohen, Willie Dixon o Els Llops.

El soul i el jazz estaran representats per una de les seves estrelles veteranes, George Benson (4 de juliol), els dos últims discos del qual, "Guitar man" i "Inspiration: A tribute to Nat King Cole", resumeixen el seu talent.

El folk tindrà com exponent a la llegendària Joan Baez (10 de juliol), dins d'una gira que coincideix amb la reedició en vinil de "Diamonds and Rust in the Bullring" (1989), remasteritzat de la cintes originals analògiques gravades durant un concert a la plaça de toros de Bilbao.

Sense abandonar el folk, en la segona actuació del festival (12 de juny) dotze ballarins i tres músics de Celtic Legends se sumaran a la banda de Carlos Núñez per crear un nou espectacle.

A més de Núñez, de l'escena espanyola actuarà també l'incombustible Miguel Bosé, amb l'"Amo Tour", un espectacle de dues hores en el qual, acompanyat per vuit músics, cantarà temes d'"Amo" i recorrerà alguns talls del seu repertori.

La lírica i la música clàssica tindran cabuda en la programació amb la presència del tenor peruà Juan Diego Flórez (14 de juny) i del virtuós violinista Ara Malikian (30 juny), que repassarà el millor de la seva carrera i oferirà noves composicions amb la idea d'acostar la música clàssica a tots els públics.

La presència de les velles glòries quedarà compensada als jardins de Pedralbes amb artistes més recents, com Milky Chance (15 juny), James Morrison (17 juny), The Lumineers (26 juny), M83 (11 de juliol) i el cantautor suec d'origen argentí José González (12 de juliol).

En aquesta edició, ha anunciat avui el director general del festival, Martín Pérez, la principal novetat és "una nova línia de concerts, amb projeccions de pel·lícules i la interpretació de la banda sonora amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, que s'iniciarà amb "A la recerca de l'arca perduda", film de la saga Indiana Jones (19 i 20 de juliol), i amb "The Artist" (2 i 3 de juliol).

Martín Pérez considera encertat el model d'aquest festival, amb oferta i condicions tècniques de qualitat, però "accessible al públic" i per això aquest any el preu mitjà ha descendit un 11% i es manté un preu mínim per a tots els concerts de 16 euros, amb l'objectiu d'acostar-lo a un tipus de públic més jove"

En una escala d'onze preus diferents per a tots els concerts, les entrades més cares seran de 160 euros per a les actuacions d'Aznavour i Tom Jones, ha dit Pérez.

El pressupost d'aquesta quarta edició és de 2,8 milions d'euros, dels quals el 40% correspon a patrocini, mentre que el suport de Generalitat i Ajuntament és de tipus logístic i de promoció.

"Jo mantinc que un festival privat ha de viure de les aportacions privades i crec que el moment econòmic general no és potser el millor perquè les administracions públiques donin suport econòmica un festival privat", ha assenyalat Pérez.

El festival continuarà la seva acció social contractant la meitat del personal necessari amb algun tipus de discapacitat, incorporant alguns refugiats que vindran per treballar segons les seves especialitats, i, per primera vegada, se sumarà a la campanya estival del Banc dels Aliments.

WhatsAppWhatsAppFacebookFacebookTwitterTwitterLinkedinlinkedin